Primavetrendelo.hu / Szakterületeink / Neurológiai betegvizsgálatok, műtétek
Neurológiai betegvizsgálatok, műtétek

A neurológiai szakterület az idegrendszer rendellenességeivel foglalkozik. Pontosabban: az összes olyan betegség diagnosztizálásával és gyógyításával, amelyek kapcsolatba hozhatóak a központi (agy és gerincoszlop)- és a perifériás idegrendszerrel.

Rendelőintézetünk egyik kiemelt szakterülete az idegsebészet, azaz neurológiai sebészet. Mind a diagnosztikához mind a gyógyításhoz megfelelő eszközökkel és szaktudással rendelkezünk. Rendelőintézetünkben évente 100-nál több gerinc-idegrendszeri elváltozásban szenvedő beteget gyógykezelünk.

Neurológiai vizsgálatokra, diagnózis felállítására illetve műtétekre az ország minden részéről érkeznek hozzánk küldött betegek. Ilyen esetekben az igényelt ellátás után mind a tulajdonosnak mind a küldő állatorvosnak zárójelentést adunk.

Alapvizsgálat: A vizsgálatok sosem altatásban történnek! Mely során az állat mozgását és testtartását, majd a testtartási reakciókat és az érző funkciókat vizsgáljuk. Az alapvizsgálatokat a pontos diagnózis érdekében további vizsgálatok követhetik. Rendelőintézetünk minden olyan eszközzel fel van szerelve, ami ehhez szükséges:

  • Digitális Röntgen
  • gerincfolyadék vizsgálathoz minta vétel laboratóriumi vizsgálathoz
  • 2012-ben Magyarországon egyedülállóan, üzembe helyeztük PET MRI készülékünket. A fő indikációs területe a gerinc és az agy különböző elváltozásai, valamint a tumor diagnosztika. A magmágneses rezonancia vizsgálat ún. nem invazív beavatkozás, ami annyit jelent, hogy az altatás rizikóján felül nincs más szövődmény lehetőség, kontrasztanyag leggyakrabban nem szükséges a vizsgálathoz. További információt Dr. Bánfi András blogjában itt olvashat vagy a www.primavetmri.hu oldalon.
  • myelográfia azaz gerincfestés. Térszűkítő folyamat lehet bevérzés, daganat, elmozdult csigolya, porckorong sérv, csontos szűkület stb. Ha ezen elváltozások nem látszanak a natív (festés nélküli) RTG felvételen, és a beteg műtéte elkerülhetetlen a gerincfestés módszere lehet az egyik, amelyik segítségével az elváltozás pontos helye kimutatható.

Utóbbi vizsgálatok altatásban történnek.

Budapest állatorvos

A vizsgálatok eredményét CD-n átadjuk a tulajdonos számára, illetve ha beutalóval érkezett, emailen továbbítjuk a kezelő állatorvosnak. Ha a diagnózis műthető jelenséget állapít meg és a tulajdonos kéri a beavatkozást, műtétre kerül a sor. Rendelőintézetünk műtéti rendszeréről itt olvashat részletesebben.

A műtétet követően ajánlott a kórházi ellátás még legalább egy napig, ellentétben az általános sebészeti műtéteknél leírtaknál. Fájdalomcsillapítás mellett, fokozatosan ébresztjük a beavatkozás után a betegeket. Az ébredés és lábadozás közben állandó állatorvosi kontroll alatt marad.

A lábadozást és a gyógyulás idejét sok tényező befolyásolja. Ezekről minden esetben kap felvilágosítást a tulajdonos (a műtét előtt és után is). Kedvence hazaadásakor, a zárójelentés tartalmazza a gyógyszeres kezelést, az otthoni tartási javaslatokat, a javasolt kontrollok idejét. Ezt a zárójelentést elküldjük beküldő állatorvosának is.

Sok esetben van lehetőség a gyógyulás alternatív segítésére. (www.ebfizio.hu, www.allatorvosakupunkura.com )

Milyen betegségek a leggyakoriabbak?

  • wobbler szindróma
  • beagle pean
  • porckorongsérv (nyaki, hát-ágyéki)
  • CEC (cauda equina compressio)
  • gerinc traumás sérülései, (törés, ficam)

Kihez fordujon Nálunk ha neurológiai tüneteket tapasztal?

Dr. Zsoldos László, Rendelőintézetünk alapítója több mint 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Dr. Kendik Zsolt több külföldi sebészeti klinikán szerezte szaktudását és Rendelőintézetünk másik gerincspecialistája.


Neurológiai vizsgálatra előjegyzés szükséges!

További információ telefonon: +36 1 306 13 64

Neurológiai vizsgálatot és műtétet végző szakorvosaink
A témához kapcsolódó szakmai cikkeink
Kérjen időpontot!
Rendelőintézetünk hétköznaponként 8-20 óráig, 20-22 óráig illetve szombaton 9-22 óráig, vasárnap 9-20 óráig ügyeleti jellegűen tart nyita.
UH vizsgálatra, neurológiai szakrendelésre, MRI, CT vizsgálatra kérjen időpontot telefonon, vagy emailben.
+36 1 306 1364
Orvosi szolgáltatásaink
Sebészet
Szemészet
Bőrgyógyászat
Neurológia
Aneszteziológia
Ortopédia
Senior Care
Traumatológia
Kisállat MRI
Belgyógyászat
Kisállat CT
Ultrahang
Egzotikus állat kezelés
Rendelőintézetünk térképen
Állatorvos Budapest
Primavet Rendelő Kft. - Minden jog fenntartva
1152. Budapest, Rákos út 60.
Telefon: (1) 306 1364
Új Széchenyi terv
ImreGabri